Informatie voor (aanstaande) moeders

Je bent de volgende schakel in een lange keten van vrouwen die hun kinderen droegen, baarden en vervolgens zoogden. Een moeder die de prestatie van zwanger zijn en een kind ter wereld brengen heeft volbracht, is in de meeste gevallen ook in staat dat kleine, weerloze mensje aan de borst te voeden. Je baby is uitgerust met een aantal wonderbaarlijke, aangeboren instincten die haar helpen de borst te vinden en zoveel melk tot zich te nemen als ze nodig heeft.

Als je weet, op welke wijze ze signalen afgeeft om je duidelijk te maken wat ze nodig heeft, dan zul je snel leren hoe je aan haar behoeftes tegemoet kunt komen.

De wereld is groot; jouw armen en borsten zijn een veilige basis voor kennismaking met het leven buiten je buik. Een goede voorbereiding op deze bijzondere periode kan je helpen je rol als voedende moeder op je eigen manier vorm te geven.

Voor informatiebijeenkomsten kun je terecht bij de vrijwilligers van de VBN en LLL; zie hiervoor de pagina met links.

Mochten er in je buurt in de gewenste periode geen bijeenkomsten zijn of gaat je voorkeur uit naar informatie van een lactatiekundige, dan kunnen er in overleg met Panta Rhei data worden afgesproken. De inhoud van de bijeenkomsten kan desnoods op je specifieke wensen worden afgestemd. Neem daarvoor gerust contact op; voor gegevens, zie Contact.

Borstvoeding Assen, Borstvoedingspraktijk Assen, Lactatiekundige Assen, Lactatiekundig Consult Assen, Borstvoedingscentrum Panta Rhei, Marianne Vanderveen, P