Consulten

Er zijn diverse consultvormen mogelijk. Welke geschikt is, is afhankelijk van je omstandigheden. Ben je net bevallen, dan spreekt het voor zich dat je de lactatiekundige zorg in je eigen huis ontvangt. Zo’n eerste consult neemt anderhalf à twee uur in beslag. Het kan zijn dat je ook in een later stadium liever thuis wordt geholpen, omdat je je daar het meest op je gemak voelt of omdat het lastig voor je is om naar de praktijk te komen.

Soms kan een vraag telefonisch of per e-mail worden besproken. Het is aan de lactatiekundige om te beslissen of de betreffende situatie dat toelaat. Veel dingen zijn moeilijk te beoordelen als er geen direct contact is. In sommige gevallen lijkt een telefonisch of schriftelijk consult handig of voordelig, maar het kan zijn dat het probleem op die manier niet goed kan worden vastgesteld of zaken over het hoofd worden gezien. In dat geval is een persoonlijk (vervolg)consult nodig.
Ook wanneer bij een telefonisch consult of een e-mailconsult naar het oordeel van de lactatiekundige de situatie niet goed kan worden ingeschat, kan het zijn dat zij aangeeft dat er een (vervolg)consult nodig is alvorens de zorg kan worden voortgezet.

Voor een goed inzicht in je situatie zal je worden gevraagd een vragen-formulier in te vullen. Na afloop van het consult krijg je een consultverslag waarin het besprokene en het voorgestelde beleid overzichtelijk voor je op een rijtje worden gezet. Dit is uiteraard bij de prijs inbegrepen.
 

Lees verder voor de tarieven

Borstvoeding Assen, Borstvoedingspraktijk Assen, Lactatiekundige Assen, Lactatiekundig Consult Assen, Borstvoedingscentrum Panta Rhei, Marianne Vanderveen, Panta Rhei Assen