Wat doet de lactatiekundige?

Borstvoeding is een proces waarop je pasgeborene op allerlei manieren is voorbereid. Wanneer je haar in het eerste uur haar gang laat gaan en haar reflexen niet verstoort, heb je een grote kans op een goede start met je gezonde, op tijd geboren baby. Dan doet de lactatiekundige niks en komt ze hopelijk niet eens in beeld.

Soms verloopt de start om wat voor reden dan ook niet optimaal of doen zich na weken ineens problemen voor. Dan is het fijn als er iemand is die samen met jou kijkt hoe je met je baby weer op het goede spoor kunt komen. Veel twijfels kunnen worden weggenomen door de goed opgeleide vrijwilligers van de borstvoedingorganisaties in Nederland. Als ervaringsdeskundige moeders kunnen ze je in een persoonlijk gesprek met raad en daad terzijde staan.

Kom je er met hen niet uit of heb je meer begeleiding nodig dan zij je kunnen bieden, dan is de lactatiekundige de zorgverlener bij uitstek. Zoals veel organen in het menselijk lichaam heeft ook de vrouwelijke borst haar eigen specialist: de lactatiekundige. Wanneer je deze bij twijfels of bij een probleem tijdig inschakelt, kun je voorkomen dat de situatie uitgroeit tot een wirwar aan zorgen.


Lees verder

Borstvoeding Assen, Borstvoedingspraktijk Assen, Lactatiekundige Assen, Lactatiekundig Consult Assen, Borstvoedingscentrum Panta Rhei, Marianne Vanderveen, Panta Rhei Assen