Wie is de lactatiekundige van Panta Rhei?

Marianne Vanderveen-Kolkena is getrouwd en moeder van vier volwassen dochters. De meiden zijn alle vier thuis in het ouderlijk bed geboren, maar een aantal dagen na de geboorte van de derde, in de zomer van 1994, kreeg kraamvrouwenkoorts Marianne voor weken in z’n greep en ze belandde in het ziekenhuis. Op de kraamafdeling ontdekte ze dat voor veel moeders en zorgverleners borstvoeding niet zo’n natuurlijk en vanzelfsprekend proces was als zij zelf met haar kinderen had ervaren.

Ze besloot daarop om bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN ) de interne opleiding te volgen. Van eind 1995 tot en met de zomer van 2008 werkte ze als contactpersoon voor de VBN. Ze gaf informatiebijeenkomsten voor zwangeren en voedende moeders, schreef een aantal jaren als columnist voor het verenigingsblad BN en was eindredacteur van het interne periodiek Rondschrijven. Ze maakte deel uit van diverse projectgroepen, schreef mee aan interne documentatie zoals beleidsplannen, richtlijnen voor de interne scholing en stages, het VBN-handboek en informatiebladen voor zorgverleners.


Lees verder

Borstvoeding Assen, Borstvoedingspraktijk Assen, Lactatiekundige Assen, Lactatiekundig Consult Assen, Borstvoedingscentrum Panta Rhei, Marianne Vanderveen, Panta Rhei Assen