Opleiding en activiteiten

Nog steeds is ze medewerker en geeft ze scholing aan VBN-collega’s. Verder is ze redacteur van de brochurecommissie, die verantwoordelijk is voor de tweejaarlijkse herziening van alle brochures van de VBN.

In januari 2006 startte ze in aan de Hogeschool Utrecht met de opleiding tot lactatiekundige. Ze rondde die in juni 2007 met goed gevolg af. In juli 2008 deed ze het internationale IBLCE-examen en ze slaagde daarvoor cum laude. Sinds november 2008 voert ze in Assen haar zelfstandige lactatiekundige praktijk. Ze is lid van de beroepsorganisatie, de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL), en medewerker van het Kenniscentrum Borstvoeding (www.borstvoeding.com).
In september 2014 startte ze aan de Universiteit van Amsterdam met de studie Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie, waarvoor ze in juni 2015 haar propedeuse haalde.

Ze doet consulten, geeft scholing aan zorgverleners en draagt waar mogelijk bij aan het ontwikkelen van goed borstvoedingsbeleid op regionaal en nationaal niveau, onder andere via haar boekvertalingen.

 

Borstvoeding Assen, Borstvoedingspraktijk Assen, Lactatiekundige Assen, Lactatiekundig Consult Assen, Borstvoedingscentrum Panta Rhei, Marianne Vanderveen, Panta Rhei Assen